Informatii mai putin cunoscute despre semintele de canepa

Informatii mai putin cunoscute despre semintele de canepa

Semintele de canepa sunt produse obtinute din Canabis Sativa care confera acestui aliment mai multe proprietati benefice care pot ajuta organismul. Pe zonaverde pot fi gasite mai multe astfel de seminte pentru persoanele interesate, inclusiv pentru colectionari. Iata o serie de informatii mai putin cunoscute despre semintele de canepa, pe care probabil nu le stiai.

Informatii botanice si originea semintelor de canepa

Semintele de canepa sunt derivate din canabis, un gen de plante angiosperme apartinand familiei Cannabaceae. Originar din Asia Centrala, canepa este o planta sacra pentru hindusi, definita de acestia cu termenul „ganja”. Desi mai multi oameni de stiinta au gasit reziduuri de canabis in numeroase mumii gasite in Peru, teoria conform careia canepa s-a raspandit in America doar in epoca post-columbiana ramane confirmata. Canepa este o planta cu ciclu anual si poate atinge o inaltime cuprinsa intre 1,5 si 2 metri. Frunzele produse de aceasta leguma sunt petiolate si palmate si fiecare dintre ele este formata de la 5 la 13 frunze cu o margine zimtata.

Din ce planta se obtin seminte de canepa comestibile?

Taxonomia sa a dat nastere in trecut la numeroase controverse care disting diferitele tipuri de canabis pe baza unei metode de clasificare care tinde sa incadreze o singura specie sau Cannabis sativa care este impartit in doua subspecii, fiecare cu doua soiuri. Cannabis Indica sau canepa indiana nu pot fi cultivate chiar in toate tarile. Acest soi este bine cunoscut pentru proprietatile sale uimitoare, atat de mult incat atat intregul, cat si procesat este un produs narcotic ilegal. Acest soi de canepa contine cateva molecule psihoactive cunoscute sub numele de fitocannabinoizi precum THCA, complet absente in speciile Sativa si in alte soiuri. Semintele de canepa comestibile sunt, prin urmare, produse din Canabis Sativa, o planta utilizata nu numai in sectorul alimentar, ci si in sectorul textil si pentru productia de biocombustibili.

Beneficiile si proprietatile semintelor de canepa

Semintele de canepa sunt un aliment deosebit de bogat in substante nutritive care pot avea un efect benefic semnificativ asupra organismului. Aceste seminte contin toti aminoacizii esentiali, si anume laucina, izoleucina, lizina, fenilalanina, metionina, treonina, valina si triptofan, facandu-l un produs complet din punct de vedere proteic. Semintele de canepa contribuie la intarirea sistemului imunitar, in timp ce fractiunea lipidica contine acizi grasi polinesaturati esentiali, cum ar fi acidul linoleic, alfa-linoleic si linolenic, pentru aproximativ 75%, esentiali pentru functionarea receptorilor nervosi si a muschilor. Acest aliment este foarte potrivit pentru prevenirea astmului, artrozei, sinuzitei, hipertensiunii, colesterolului si, mai general, pentru toate bolile legate de sistemul cardiovascular, precum si pentru a restabili functionarea corecta a intestinului si pentru prevenirea tumorilor de colon.

Cumparand seminte de canabis de pe zonaverde.ro vei reusi cu siguranta sa obtii unele dintre cele mai cautate soiuri de seminte, apreciate in general de colectionari si de toate persoanele interesate de genetica si de botanica. Iti recomandam sa alegi de fiecare data semintele oferite de producatori recunoscuti in acest domeniu, care au facut cercetari, pentru a te asigura ca in colectia ta se afla doar nume mari.

Magazinul www.zonaverde.ro se adreseaza strict colectionarilor de seminte de cannabis in vederea colectionarii si conservarii unei genetici cat mai variate, si sunt ambalate in conformitate. Precizam ca semintele de cannabis sunt 100% legale deoarece nu contin THC, si NU sunt destinate cultivarii. Zona Verde INC SRL nu sustine, nu incurajeaza si nu promoveaza consumul sau traficul de substante ilegale!