Ce dimensiune să alegi pentru bradul de Crăciun?

brad de craciun

Ce dimensiune să alegi pentru bradul de Crăciun?

Indiferent dacă este vorba despre o cameră înaltă sau despre o mansardă cu tavanul jos, alegerea unui brad artificial care să se potrivească încăperii nu mai este atât de dificilă având în vedere numeroasele opțiuni care există pe piața brazilor artificiali de astăzi.

Un brad de Crăciun adaptat fiecărei case

Înainte de a alege un brad de Craciun artificial de pe BraziCraciun.net pe care să îl împodobești alături de familie, ține cont că acesta trebuie să se adapteze în mod perfect la tavanul casei. Pentru a alege dimensiunea ideală a bradului, asigură-te că lași cel puțin 15 cm între tavan și vârful bradului, mai ales dacă ultimul element de decor pe care vrei să îl așezi este steaua din vârful bradului.

Alege un brad în funcție de stilul personal și de preferințele avute

Pe piața brazilor de Crăciun se regăsesc diverse modele și tipuri de brazi, de la bradul natural la bradul artificial sau la cei realizați în moduri inedite cu ajutorul unor idei creative. Bradul natural prezintă marele avantaj că miroase bine, aducând natura în interiorul locuinței.

Acesta poate fi decorat în numeroase feluri, dată fiind naturalețea sa, însă trebuie evitat ca acesta să fie pus în anumite locuri pentru a nu avea parte de diverse neplăceri. Un brad artificial de Craciun prezintă numeroase avantaje, dintre care pot fi amintite acela de a rezista cu succes trecerii anilor și de a putea fi utilizat de mai multe ori, de a veni în diverse variante, adaptându-se oricăror gusturi, de la cele mai simple modele la cele mai complexe și de a se găsi în toate dimensiunile dorite, în funcție de necesități.

Dimensiunea bradului perfect pentru decorul casei de sărbătorile de iarnă

Pentru un decor bogat, alege un brad de Crăciun în consecință. Cu cât este mai mare bradul ales, cu atât va fi mai practică decorarea sa, de la alegerea și așezarea ghirlandelor până la așezarea globurilor. Cu toate acestea, dacă preferi un decor mai simplu, mai sobru, poți alege un brad mic și subțire; cu o astfel de alegere obții garanția că elementele de decor pe care le vei alege vor fi foarte bine evidențiate și nu îi vor da bradului impresia de gol.

bradul de craciun

Locul ideal pentru așezarea bradului ales

Într-un colț al camerei de zi, în mijlocul unei camere, lângă fereastră, pe o masă, lângă șemineu…există o mulțime de locuri în care poți așeza un brad de Crăciun pe care vei dori să îl împodobești, mai ales dacă este vorba despre un brad artificial.

În cazul în care optezi pentru un brad natural, trebuie să ai în vedere că opțiunile îți sunt mai limitate, deoarece acesta lasă în urma sa ace, nu trebuie să stea lângă o sursă de foc sau lângă o sursă de căldură, chiar și electrică, deoarece căldura îl va face să își piardă acele cu mare rapiditate.

De asemenea, va trebui să adaptezi dimensiunea bradului ales la locul în care ai hotărât să îl amplasezi. Pentru a înțelege mai bine de ce este nevoie de acest lucru, gândește-te că bradul nu trebuie să te împiedice să deschizi vreo ușă sau vreo fereastră ori să încurce în vreun fel traficul din casă.

Acest lucru este cu atât mai evident atunci când casa este plină de musafiri pe perioada sărbătorilor. Așadar, mai bine un brad de Craciun mai mic și spațiu pentru toată lumea, decât invers. Iar în acest fel bradul va părea și mai plin de darurile care îl vor înconjura din toate părțile.

Alternative pentru spații mici

Pentru că și spațiile mici au dreptul de a fi decorate cu magia Crăciunului, există diverse alternative la bradul tradițional. Astfel, se poate opta pentru un brad artificial de dimensiuni mici sau pentru un brad realizat prin metodele DIY de genul cărți stivuite și decorate cu lumini colorate.