De ce sa alegem intotdeauna ceasuri de calitate
De ce sa alegem intotdeauna ceasuri de calitate
Un ceas fin este ca un obiect de arta, dar cu adaugarea unor componente tehnologice de varf. Ca si in cazul unei masini sau al unei motociclete, intr-un ceas de mana exista aspecte evidente pe care oricine le poate recunoaste: finisaje ale carcasei, designul cadranului, moliciunea curelei, confortul bratarii metalice. Alte detalii, in schimb, sunt mai ascunse si apreciate doar de cei care sunt familiarizati cu ceasornicaria. Vorbim asadar de precizie, dar si de confortul de a utiliza functiile, precum resetarea orei, indicarea datei, bobinaj automat si, pentru ceasurile mai complexe, cronograf, alarma etc. De aceea, ceasurile trebuie alese intotdeauna tinand cont de calitate. Astfel de ceasuri putem gasi la magazinul Tio.
Intrand in miscarea ceasului ca intr-un motor, descoperim detalii care nu sunt doar ignorate de cei mai multi, ci si ascunse privirii chiar si celui mai experimentat entuziast. Este adevarat ca multe ceasuri au astazi un fond transparent, care ne permite sa ne indreptam privirea asupra miscarii, sa o observam cum functioneaza. Totusi ceea ce ni se dezvaluie este doar o parte din mecanismul care o face.
Deci, cum sa recunoastem un ceas de inalta calitate? Desigur, regula de a ne baza pe marci cunoscute este intotdeauna valabila, dar nu numai aceste ceasuri sunt considerate de calitate. Asa ca este nevoie sa ne ghidam dupa anumite considerente. Instrumentele care ne ajuta in aceasta sarcina sunt variate, de la web pana la publicatii de specialitate, unde puteti gasi informatii aprofundate care nu apar adesea in materialul informativ al producatorilor.
Un factor important care deosebeste un ceas barbatesc fin de unul de calitate medie este procesul de fabricatie al carcasei. Acesta din urma este un element vizibil pentru toti, dar de unde stim daca componenta in cauza este una de calitate? Forma in sine poate oferi indicii. Ceasurile de calitate se deosebesc prin forme deosebite, sunt decorate cu diferite finisaje pentru a le accentua complexitatea. Trecand la finisajele carcasei in sine: doar fotografiile deosebit de marite sau observarea directa pot dezvalui calitatea reala a unui ceas de mana barbatesc. Un finisaj satinat, de exemplu, trebuie testat atat vizual, cat si la atingere, mai ales ca trebuie sa aiba rugozitati sau inconsecvente minime.
Ajungem acum la un alt element fundamental al ceasului, poate cel mai important cand vine vorba de carcase clasice, rotunde: cadranul. Diferenta dintre un cadran de calitate mai slaba si un cadran de calitate este cel putin substantiala. Indiferent de materialul in care este realizat acesta din urma, care poate varia, decorarea suprafetei este un factor de mare importanta. Chiar si colorarea cadranului poate oferi un indiciu asupra calitatii ceasului. Cadranele cu colorare galvanica, care este cea mai rezistenta la efectele timpului, pot avea o culoare uniforma si simpla, de la argintiu la albastru, sau nuante deosebite, obtinute prin procedee complexe si realizate in nuante neobisnuite, chiar patentate de producatori.
Alt element de luat in calcul este cureaua. Ea poate fi din piele, metal sau, mai nou, din silicon. Multi cred ca un ceas cu o curea din silicon nu este un accesoriu de calitate. Gresit! Exista o multime de ceasuri de acest tip de o calitate foarte buna.
Asadar, mare atentie la detaliile ceasului, de la carcasa la curea. Observati finisajele si constructia pentru a fi siguri ca ati cumparat un ceas de calitate superioara!