Ghid pentru alegerea cazii potrivite

Ghid pentru alegerea cazii potrivite

Exista cazi de freestanding in aproape 1.000 de modele, de exemplu foarte moderne si puriste, dar si cu un aer nostalgic. Acestea provin de la branduri renumite si de calitate. Exista cateva lucruri de luat in vedere cand se cumpara o cada freestanding. Daca apar nedumeriri inainte de a comanda cada baie freestanding, o echipa de servicii pentru clienti vor ajuta pe oricine cu seriozitate si devotament. Expertii in telefon sunt alaturi aproape non-stop in fiecare zi.

Pentru a putea merge confortabil in jurul cazii, ar trebui planificata o zona de miscare de aproximativ 55 de centimetri in jurul cazii. Cu o dimensiune a cazii de 180 x 90 cm, aceasta face o suprafata de 290 x 200 cm. Cu cazi mai mari, suprafata creste corespunzator. Deci, intr-o baie mica, o cada de acest fel nu este cea mai potrivita. Cazile de colt sau care economisesc spatiu sunt mai potrivite aici. Sau cazi incorporate. Pentru ca o astfel de regina nu vrea sa fie pusa in colt. Mai ales ca majoritatea cazilor freestanding sunt deja destul de mari, astfel incat sa poata fi folosite de doua persoane.

Se face o distinctie intre cazile autoportante ovale, patrate sau rotunde din forma de baza. Acestea nu trebuie neaparat sa fie goi ca stramosii lor. Sunt disponibile si precum niste cuve incorporate si apoi sunt imbracate cu gresie, marmura sau chiar lemn, de exemplu. Forma interioara nu este intotdeauna aceeasi cu forma exterioara si nu este intotdeauna posibil sa se deduca dimensiunea interioara din exterior. Acesta este un lucru de care trebuie tinut cont atunci cand se alege o cada de sine statatoare. Unele dintre cazile mai mici sunt mai spatioase in interior decat este de asteptat sa fie – din pacate, este adevarat si invers.

Pe vremuri era fonta, astazi se folosesc alte materiale. Majoritatea cazilor de baie autoportante din magazinele online sunt din otel emailat. Materialul este extrem de robust si usor de ingrijit. Aici, acrilul sanitar si turnarea minerala au un avantaj clar. Intrarea apei in cazile autoportante se poate face cu sau fara robinet. Fitingurile comune sunt fitingurile pe podea si fitingurile montate pe janta.

Un robinet in picioare este montat pe podea si este un aspect impunator, aproape o sculptura. Cu toate acestea, este intotdeauna putin dificil sa fie montate in asa fel incat sa nu se clatineasca nimic. Fitingurile montate pe janta sunt mai discrete. Dupa cum sugereaza si numele, acestea sunt integrate in marginea cazii de sine statatoare. Cu toate acestea, acest lucru functioneaza numai pentru cazile cu marginea corespunzatoare. O baza de zidarie este o alternativa aici.

Cazile cu gura de baie integrata sunt populare. Nu mai este nevoie de montaj in sensul traditional. Desigur, este nevoie de o unitate de control care controleaza cantitatea de apa si temperatura. De exemplu, exista cazi cu functie de umplere. Cazile de baie freestanding sunt disponibile cu sau fara picioare. Care dintre cele doua variante se alege este o chestiune de gust personal.