Cum se desfasoara procedura pentru obtinerea fisei medicale auto?

Cum se desfasoara procedura pentru obtinerea fisei medicale auto?

Atunci cand vrei sa devii sofer, principala ta preocupare este modul in care iti vei folosi noul statut. Cu siguranta iti doresti sa te plimbi cu prietenii, dar si sa iti eficientizezi activitatile de zi cu zi prin utilizarea masinii. Insa drumul catre obtinerea permisului auto incepe la o clinica medicala.

De ce? Pentru ca acolo trebuie sa mergi pentru a obtine fisa medicala auto. Aceasta este necesara atunci cand iti doresti sa te inscrii la orice scoala de soferi. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi, pentru a pune la punct rapid si ieftin acest proces detaliat si pe fisamedicala.info.

Ce este fisa medicala auto si cum se desfasoara procesul de obtinere a documentului?

Aceasta varianta de fisa reprezinta un document prin care se atesta ca un potential candidat la obtinerea permisului de sofer este apt, din punct de vedere medical. Ea se intocmeste la o clinica specializata si cuprinde parafele mai multor specialisti, in diferite arii ale medicinei.

fisa medicala auto

Este vorba despre medici specialisti in medicina interna, ORL, ortopedie sau chirurgie, oftalmologie, psihiatrie si neurologie. Chiar daca este vorba despre un numar ridicat de specializari, atunci cand apelezi la clinica potrivita, totul se poate rezolva intr-o singura zi.

De ce ai nevoie pentru a obtine fisa?

Pentru a intra in posesia unei fise complete si conforme cu normele mentionate in lege, este necesar sa alegi o clinica la care sa efectuezi controalele. Odata identificata varianta optima, este necesar sa efectuezi o programare. Fisa medicala auto se elibereaza doar dupa efectuarea tuturor controalelor, pentru care ai nevoie si de urmatoarele documente:

  • carte de identitate;

  • fisa de scolarizare (daca exista);

  • scrisoare medicala de la medicul duabetolog, in cazul pagientilor bolnavi de diabet tip I;

  • ochelari de vedere (daca este cazul).

Cu aceste documente trebuie sa mergi la sediul clinicii unde se vor efectua controalele, la data si ora la care te-ai programat. In aceeasi zi si in acelasi interval orar vei avea ocazia sa efectuezi toate investigatiile necesare pentru o fisa medicala auto completa.

Cat costa si cat de repede se elibereaza?

Dupa efectuarea controalelor, obtii parafa medicilor specialisti. Acestia atesta, astfel, ca esti apt, din punct de vedere medical, sa te urci la volan. Tot procesul dureaza cel mult cateva ore, iar odata finalizat controlul la ultima dintre specializarile mentionate, fisa medicala este completa si poate fi eliberata si utilizata asa cum ai nevoie.

In ceea ce priveste costul, acesta poate sa fie unul extrem de convenabil. Pe FisaMedicala.info gasesti toate informatiile necesare despre cum sa te programezi la Centrul Medical Standard Med. Aceasta clinica practica un pret de doar 130 de lei, pentru eliberarea fisei.

Beneficiezi de intervale orare avantajoase, in care te poti programa. Medicii care lucreaza pentru clinica sunt disponibili luni, marti si joi, dar si miercuri si vineri. Singura diferenta se face la nivelul intervalului orar, insa avantajul de a te putea deplasa in orice zi lucratoare la clinica este unul semnificativ.

Calitatea serviciilor si rapiditatea eliberarii unei fise medicale auto sunt esentiale, in conditiile in care ai un program aglomerat. Alege o clinica medicala care iti garanteaza eliberarea fisei in aceeasi zi in care efectuezi si investigatiile si fii gata sa devii sofer!