Cum functioneaza extractorul de rulmenti

extractor rulmenti

Cum functioneaza extractorul de rulmenti

Cum functioneaza extractorul de rulmenti

 

In cazul in care vrei sa schimbi rulmentii, vei avea cu siguranta nevoie de un extractor rulmenti care sa te ajute sa ii scoti usor si eficient. Un astfel de instrument este foarte important in momentul in care vrei sa indepartezi rulmentii corect, ceea ce nu e greu deloc atunci cand ai instrumentele necesare. Daca nu ai folosit niciodata un astfel de instrument, citeste mai jos si vei gasi toate informatiile de care ai nevoie, astfel incat sa il poti utiliza in mod corespunzator.

Butucul rulmentului necesita pregatire corecta

Primul si cel mai important pas este acela de a pregai corect rulmentii. Acesta este valabil indiferent de rulmentul pe care il utilizezi – fie ca este vorba despre rulmenti SKF, sau de la alte branduri. De asemenea, inainte de a utiliza presa de rulmenti este extrem de important sa te asiguri ca ai un mediu cat mai curat in care sa lucrezi. Folosind o carpa normala se vor curata butucii de la rulment. Va trebui sa scoti roata din exterior si sa extragi butucul. Ulterior, va trebui sa cureti butucul si sa te asiguri ca acesta este extrem de bine curatat. Daca faci asta vei avea certitudinea ca extractorul de urlmenti poate obtine o aderenta foarte buna in momentul in care rulmentii sunt extrasi.

Foloseste presa de rulmenti in mod corect

Scoate presa pentru rulmenti si extinde-o astfel incat aceasta sa poata sa ajunga undeva in spatele butucului pe care se afla rulmentul. Vei vedea ca presa arata ca un paianjen cu multe picioruse. Tot ce trebuie sa faci este sa ii impingi bratele in asa fel incat sa poata ajunge in butucul de la rulment. Bratele vor ajunge in partea din spate a rulmentilor si se vor strange pe rulmenti. Centrul presei trebuie sa fie strans foarte bine, tragand de brate in timp ce strangi. Dupa aceea, presa poate fi trasa afara pana cand vezi ca rulmentul a iesit din butuc singur.

Ce este presa de rulmenti?

Rulmentul poate fi exrem de bine strans si cu siguranta nu il vei scoate cu propriile maini si propria forta. Vei avea nevoie de un instrument special care sa scoata rulmentul din locul in care se afla, in cele mai bune conditii. Daca presa se blocheaza pe masina, spre exemplu, determinand blocarea rotilor, este important sa te asiguri ca demontarea se va face intr-un mod eficient, bland si rapid. Doar cu o simpla presa de rulmenti poti face asta cu usurinta. De asemenea, ia in calcul ca un extractor aduce si productivitate, dar si o durata de viata mai lunga pentru masini si pentru utilaje.

Cum se alege presa potrivita pentru rulmenti?

Daca vrei sa gasesti o presa de rulmenti care sa fie potrivita pentru activitatile tale, tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca citesti corect conditiile de instalare inainte, astfel incat presa sa fie folosita optim. Sunt mai multe categorii de extracoare din care poti sa il alegi pe cel mai bun. In cazul in care piesa se afla pe un arbore si este usor de accesat din zona exterioara, se poate cumpara un extractor extern. In cazul in care rulmentul este montat intr-o adancitura, atunci vei avea nevoie de o presa interna. Daca piesa este pusa pe o zona plata, atunci va fi nevoie de un separator si de un dispozitiv special pentru tragere. In cazul in care piesa este de fapt un rulment foarte bine montat pe arbore sau in carcasa simultan, atunci vei avea nevoie de o presa pentru rulmenti care sa treaca cu succes de carcasa si care sa scoata eficient rulmentul fara sa sparga carcasa.