Cea mai populara dimensiune a pietrei concasate

dimensiuni piatra concasata

Cea mai populara dimensiune a pietrei concasate

Cauti piatra conacasata pe care sa o utilizezi in diverse proiecte? Atunci este important sa stii toate detaliile despre aceste materiale de constructii pentru a le alege pe cele mai potrivite. Nu este deloc greu sa determini care este cea mai potrivita varianta petnru tine si daca totusi nu reusesti sa identifici tipul de piatra potrivit, poti apela la specialisti pe care sa ii intrebi ce piatra sparta ti se potriveste cel mai bine.

Piatra sparta este folosita intr-o mare varietate de proeicte. Poate fi implicata in constructia de drumuri si poate fi folosita inclusiv in lucrarile de drenaj si de baza pentru drumuri private. De asemenea, aceeasi piatra este folosita si la imbunatatirea estetica a diverselor proiecte. Printre multitudinea de utilizare ale acestui material versatil, foarte multi oameni sunt nedumeriti cu privire la dimensiunile de care au nevoie in momentul in care trebuie sa cumpere piatra sparta. De asemenea, atunci cand trebuie sa selecteze agregatele corecte pentru proiectele lor, este foarte important ca oamenii sa tina cont de mai multe detalii.

Cum alegi dimensiunea corecta pentru agregatele de balastiera

Atunci cand vrei sa folosesti agregate balastiera ia in calcul cele mai comune dimesniuni ale acestora. Pentru inceput va trebui sa definesti exact materialele pe care le poti cumpara si cele mai frecvente folosiri ale pietrei concasate la modul general si indiferent de utilizarile sale. Este posibil sa te intrebi ce este de fapt un astfel de material.

Comparativ cu balastul sau pietrisul, piatra concasata este extrasa si prelucrata din surse naturale, de extrudare vulcanica a bazaltului magmatic, care este sparta ulterior prin utilizarea concasoarelor, in componente ceva mai mici, la dimensiunile dorite. Este spalata si selectionata in diverse sorturi care de obicei au dimensiunile de 0-4 mm 4-8 mm, 16-31 mm, 25-63mm si 63-90 mm.

Praful este un amterial de 0-4 mm care poate sa fie folosit pentru a fabrica pavele sau blocuri din beton si poate s fie utilizat ca baza pentru drumuri pavate sau pentru blocuri. De asemenea, poate fi utilizat pentru a fabrica asfaltul si pentru alei, trasee de bicicleta si arene de cai.

Dimensiunea 4-8 mm este des uitilizata pentru a fi amestecata cu asfalt. De asemenea, se poate folosi si in constructia aleilor, pentru drenaj, in scopuri decorative si pentru a amenaja teritoriul sau ca pietris pentru alei.

8-16 mm este dimensiunea cu doua optiuni – piatra spalata si piatra densa. Cea spalata este folosita pentru a drena spatele peretilor sau ca umplutura pentru drenaj, asa cum se intampla in cazul canalelor de scurgere. O astfel de dimensiune comuna este folosita de asemenea si pentru alte proiecte de amenajare teritoriala. Piatra densa se utilizeaza ca baza pentru drumuri, la fabricarea asfaltului si pentru drumuri pavate.

Acestea sunt doar cateva dintre dimensiuni dar ideea din spatele acestor informatii este faptul ca va trebui sa te asiguri ca alegi de fiecare data cele mai bune produse pentru tine tinand cont de documentare si de detaliile care diferentiaza agregatele de balastriera.