Caracteristicile lavetelor din microfibra

Caracteristicile lavetelor din microfibra

In primul rand, este bine sa precizam ca microfibra nu este un material specific sau unic, deoarece acest termen este folosit pentru a se referi la diferite fibre tehnologice. In general, microfibra se refera la acele materiale care sunt tratate chimic, pentru a obtine cele mai bune rezultate impotriva murdariei si a prafului. In orice caz, exista in principal carpe realizate din fibre de poliester si poliamida pe piata. Aceste fibre sunt considerate cele mai bune, datorita proprietatilor lor elastice si capacitatii de a retine murdaria fara a deteriora suprafetele pe masura ce trec. Aceste accesorii sunt utile deoarece nu necesita utilizarea detergentilor chimici, deoarece este suficienta apa simpla. Pe scurt, acestea va permit, de asemenea, sa economisiti bani si sa respectati nevoile mediului. In cele din urma, daca intentionati sa-l utilizati continuu, ar trebui sa optati pentru carpe lavabile in masina. Cumpara produse pentru curatat de buna calitate.

Cum sa alegeti carpe din microfibra

In ciuda simplitatii lor, carpele realizate din acest material se pot lauda uneori cu caracteristici foarte diferite. Din acest motiv, inainte de a intelege care sunt cele mai bune modele in circulatie, este bine sa clarificati cateva aspecte fundamentale pentru alegere.

Scopul utilizarii

Nu toate carpele din microfibra pot fi utilizate pentru toate suprafetele, desi exista modele definite ca multifunctionale. Acestea sunt concepute pentru a se adapta la curatarea tuturor suprafetelor, inclusiv a celor mai delicate. Pentru a va oferi cateva exemple, le puteti folosi pentru a curata ferestrele, dar si corpurile de baie, impreuna cu interiorul masinii tale, mobilier din lemn si asa mai departe. In consecinta, daca doriti sa luati acasa un produs care este si versatil, ar trebui sa alegeti intotdeauna un model multifunctional.

Format si dimensiuni ale carpei

Pe piata puteti gasi, evident, modele de carpe din microfibre de diferite dimensiuni si formate. Aici trebuie spus ca toate masurile de pe piata pot face o carpa mica, medie sau mare. Prima categorie include panze cu un format de 30 cm pe 30 cm, la fel si cele de 30 cm x 40 cm. Aici nu este cazul sa enumeram toate dimensiunile posibile, ci mai degraba sa specificam o regula, carpele mici sunt ideale pentru curatarea suprafetelor sau a obiectelor mici. Dimpotriva, pentru curatarea podelelor cu un mop cu aburi sau manual, trebuie sa investiti intr-un accesoriu mai mare.

Functii

Desigur, setul de functii ale carpelor din microfibra este destul de limitat, deoarece nu vorbim despre un aparat de uz casnic sau un dispozitiv electronic. Cu toate acestea, atunci cand cumparati unul, trebuie sa verificati capacitatea acestuia de a absorbi lichide si daca este capabil sa retina scame. In al doilea caz, o carpa de acest tip va putea retine firele de par ale materialului, atunci cand il folositi pentru a curata o suprafata. Daca carpa isi varsa scamele, este evident ca nu veti putea curata niciodata corect.

Posibilitatea de a reutiliza carpele

Unele lavete pentru curatare pot fi curatate in masina de spalat, astfel incat in ​​aceste cazuri aveti posibilitatea sa le folositi de mai multe ori.