Vrei sa cumperi primul tau sac de box? Iata de ce sa alegi unul din material textil!

Vrei sa cumperi primul tau sac de box? Iata de ce sa alegi unul din material textil!

Sacul de box este un instrument de antrenament foarte popular in randul iubitorilor de fitness si sporturi de contact. Motivul pentru care acest accesoriu este atat de indragit este reprezentat de faptul ca el ofera posibilitatea imbunatatirii conditiei fizice in mod semnificativ. Totul, intr-o maniera cu totul diferita fata de alte accesorii de fitness.

Un sac de box bun de pe Sport-Mag.ro te poate ajuta si sa te relaxezi. Sacii sunt gasiti in salile de fitness, dar pot fi montati cu usurinta chiar si in sala pe care ti-o amenajezi acasa. Eficienta lor depinde foarte mult de materialul din care sunt fabricati. Iata ce trebuie sa stii despre ce tipuri exista si pe care ar trebui sa ii alegi, atunci cand cumperi primul sac.

Ce ofera un sac de box si ce umplutura ar trebui sa aiba?

Chiar daca exista perceptia ca sacii de box sunt utilizati mai ales de catre persoanele care practica sporturi de contact, utilitatea acestor accesorii este una mult mai extinsa. Orice persoana pasionata de conditia sa fizica poate sa gaseasca util un sac de box.

A da la sac implica efort fizic si relaxare psihica. Loviturile aplicate sacului contribuie la sporirea agilitatii. In plus, ele te ajuta si sa te deconectezi de la gandurile tale cotidiene si sa obtii o stare de relaxare de neegalat.

sac box

Un sac de box poate fi incadrat intr-o tipologie, in functie de materialul din care este produs interiorul sau, precum si in functie de materialul utilizat pentru obtinerea husei exterioare. Exista saci de box umpluti cu apa, cu nisip sau cu spuma.

Daca esti la inceput de drum in lumea fitness-ului si a sacilor de box, cea mai potrivita varianta este cea a unui sac umpluc cu spuma. Acest material asigura o rezistenta suficienta la lovituri intense si contribuie la prevenirea accidentarilor.

Pentru sportivii mai avansati, sacii umpluti cu nisip sau cu apa permit o varietate mai mare de stiluri de antrenament. Acest lucru este posibil datorita faptului ca un sac de box umplut cu nisip sau apa este mult mai greu. In acelasi timp, lipsa de experienta ii poate expune accidentarilor pe utilizatorii incepatori ai sacilor de box din aceasta categorie.

Din ce material ar trebui sa fie husa exterioara?

Alegerea sacului de box, in baza umpluturii interioare, este una usor de facut pentru orice incepator, spuma fiind solutia ideala. In privinta husei exterioare, exista trei variante de huse: din vinil, din piele si din material textil.

  • Husa din vinil – este cea mai accesibila la pret, insa nu garanteaza o rezistenta indelungata, in cazul utilizarii intensive. Pentru un incepator, acest lucru ar putea reprezenta o problema, deoarece entuziasmul de inceput te va face sa vrei sa folosesti sacul cat mai des.

  • Husa din piele – este foarte rezistenta la o utilizare intensa si se pastreaza bine in timp. Problema unui sac de box cu husa din piele este. ca pretul este unul ridicat, mai ales pentru cineva care vrea sa se antreneze acasa.

  • Husa din material textil – este o solutie rezistenta si adaptabila oricarei intensitati. Se potriveste si pentru incepatori, dar si pentru sportivii avansati. De asemenea, din punct de vedere al pretului, aceasta optiune este varianta de mijloc, intre cele doua descrise anterior.

Asadar, pentru un incepator intr-ale datului la sac, cea mai buna varianta este cea a unui sac cu husa din material textil. La Sport-Mag.ro gasesti modele cu husa din material textil, ideale pentru a fi montate chiar in sala ta de acasa.