De ce oferirea de cadouri pentru copii se poate dovedi utila in dezvoltarea copilului tau?

cadouri pentru copii

De ce oferirea de cadouri pentru copii se poate dovedi utila in dezvoltarea copilului tau?

Cand se apropie sezonul sarbatorilor, se fac multe cumparaturi. Cu toate acestea, in zilele noastre aud multe despre cum sa-i inveti pe copii sa fie cumpatati, prin restrangerea numarului de cadouri pe care le primesc sau prin eliminarea totala a cadourilor si, desi sunt sigur ca parintii trebuie sa aiba motivele lor pentru a face acest lucru, iar psihologii atrag atentia ca achizitionarea de cadouri pentru copii este benefica pentru dezvoltarea lor.

Oferirea de cadouri ii invata pe copii despre generozitate

Copiilor le place sa ofere cadouri si sunt suparati atunci cand nu sunt ei cei care le tin in mana atunci cand merg in vizita, la aniversari si alte ocazii. Acesta este momentul in care copilul se va dezvolta si va invata, in timp ce se distreaza si ofera el cadourile. Copilul va invata sa daruiasca cu bunavointa prietenilor si familiei si se bucura de fericirea lor.

Ofeirea cadourilor le dezvolta gandirea celor mici

Cand cumparei sau chiar cand faci cadouri pentru altii, poti cere copiilor optiuni care ar fi cele mai potrivite pentru matusi, unchi, bunici si veri. Personalizarea unui cadou prin impachetarea in lucrari de arta facute de copii sau scrierea unui mesaj intr-o carte postala pentru un var sunt doar mici detalii care ajuta la dezvoltarea candirii celor mici. Nu te-ai fi asteptat ca niste cadouri sa ii ajute atat de mult, nu?

Alegerea cadourilor le arata copiilor valoarea banilor

Atunci cand cumperi cadouri fie pentru proprii copii, fie pentru altii, implica-i in procesul de cumparaturi. Este o modalitate fantastica si distractiva de a-i invata pe copii despre valoarea banilor. Desi acest lucru poate sa nu fie posibil atunci cand planifici un cadou surpriza, o poti face cu usurinta atunci cand copiii iti ofera o lista cu cadourile pe care si le-ar dori. Puteti cauta impreuna in magazinele online, sa cautati oferte si sa le aratati cum sa faca cumparaturi bazate pe oferte si reduceri, astfel incat sa obtina profitul maxim pentru banii lor.

Primirea cadourilor incurajeaza recunostinta

Cel mai important, oferirea si primirea de cadouri este o modalitate simpla, dar eficienta de a-i invata pe copiii mici despre recunostinta, despre aprecierea a ceea ce primesc si despre a fi recunoscatori. Copiii invata sa multumeasca pentru toate cadourile, mari sau mici. Ei invata sa aprecieze gandul din spatele cadoului.

Cu toate acestea, la sfarsitul zilei, depinde de tine, parintele, sa-i inveti cum sa transforme oferirea si primirea de cadouri intr-o oportunitate de a invata valori esentiale si abilitati de viata.

Indiferent daca sunt oferite cadouri copiilor si acestia sunt invatati despre cum sa gestioneze situatia astfel incat nimeni sa nu se simta prost, sau sunt cumparate cadouri pe care cei mici sa le ofere, procesul in sine este unul care va contribui considerabil la dezvoltarea celor mici. Alege de fiecare data cadourile potrivite si asigura-te ca esti in preajma atunci cand sunt oferite, astfel incat copilul sa reactioneze corect in orice situatie si sa accepte ca poate primi si cadouri mai mici.

Jubi
Strada Progresului 102-108 Sp AD4, București 050696, Romania
0733066660
https://goo.gl/maps/d7sNEdAtFcKHmMVq5