Cum te ajută energia solară mediul și sănătatea?

Cum te ajută energia solară mediul și sănătatea?

Datorita progreselor tehnologiilor solare, milioane de proprietari incep sa inteleaga nenumaratele moduri in care energia solara si alte resurse de energie curata pot aduce beneficii mediului. Sa aruncam o privire mai atenta asupra modului exact in care panourile solare ajuta mediul inconjurator.

  1. Reduce poluarea aerului

Sursele conventionale de energie, cum ar fi carbunele, gazele naturale si petrolul, implica extragerea si arderea combustibililor fosili. Ca urmare, emisiile de gaze cu efect de sera, inclusiv dioxid de carbon, protoxid de azot si metan sunt eliberate in atmosfera, crescand poluarea aerului. Aceste gaze daunatoare nu numai ca cresc riscurile pentru sanatatea respiratorie, dar contribuie si la schimbarile climatice. Panourile solare nu trebuie sa arda combustibili fosili pentru a genera electricitate, motiv pentru care instalarea panourilor solare reduce semnificativ poluarea aerului. Prin urmare, un kit fotovoltaic este tot ce ai nevoie pentru a proteja mediul si a diminua consumul de energie electric ape termen lung, dar si pentru o viata mai sanatoasa.

  1. Reduce poluarea apei

Chiar daca toate procesele de productie necesita apa, celulele solare fotovoltaice nu au nevoie de apa pentru a genera electricitate. Acesta este, de departe, unul dintre cele mai semnificative beneficii de mediu ale panourilor solare. Spre deosebire de centralele geotermale sau centralele traditionale de biomasa, energia solara reduce poluarea resurselor de apa locale.

  1. Reduce nevoia de resurse neregenerabile

Energia solara este curata si regenerabila. Soarele este cea mai abundenta sursa de energie din lume, producand 173.000 terawati de energie solara pe secunda. Am putea alimenta intreaga lume timp de un an daca am putea capta toata energia soarelui care straluceste pe Pamant timp de o ora. De asemenea, panourile solare sunt o modalitate mult mai usoara si accesibila de a extrage energie, ca sa nu mai vorbim ca o fac fara a deteriora mediul.

  1. Reduce deseurile periculoase

Pe langa eliberarea de dioxid de carbon si alti poluanti ai aerului in atmosfera, centralele pe carbune sunt, de asemenea, responsabile pentru eliberarea a milioane de tone de deseuri toxice. Aceste deseuri periculoase sunt eliminate in minele abandonate, gropile de gunoi si alte zone care pot fi periculoase pentru mediu si sanatatea celor care locuiesc in apropierea acestor depozite.

  1. Atenueaza schimbarile climatice

In general, instalarea unui sistem de panouri solare ajuta la reducerea schimbarilor climatice si a amprentei de carbon. Emisiile de dioxid de carbon din sectorul energiei electrice au reprezentat 34% din totalul emisiilor de CO2 din SUA, marea majoritate provenind din arderea combustibililor fosili. Numai in 2017, sectorul energiei electrice care include carbune, gaze naturale si petrol a generat 1.743 milioane de tone metrice de dioxid de carbon, in timp ce segmentul geotermal a generat mai putin de 0,5 milioane de tone metrice. Instalarea panourilor solare ajuta mediul in prezent si in viitor.

Si iata- – numeroasele beneficii ale energiei solare pentru mediu. In timp ce multi oameni adauga panoui solar pentru numeroasele beneficii financiare, nu uitati sa luati in considerare numeroasele moduri in care un sistem de panouri solare poate ajuta mediul inconjurator.