Cum sa te relaxezi in zilele friguroase ale iernii

wellness iarna romania

Cum sa te relaxezi in zilele friguroase ale iernii

Iarna in Romania este cu siguranta un sezon cu multe activitati, in functie de preferintele tale si de modul tau de viata. Atat cei mai activi dintre oameni, cat si cei mai putin activi vor putea sa se bucure de o vreme cat mai buna si de diverse locatii in care sa se distreze sau sa se relaxeze iar noi venim cu cateva zugestii.

Therme din Bucuresti si Baile Herculane

Therme este poate cel mai bun lucru despre Bucuresti si, din moment ce se afla la doar o scurta distanta

Cel mai cunoscut oras statiune construit pe izvoare termale din Romania este Baile Herculane (recomandam Afrodita Resort pentru un buget mediu si Grand Hotel Minerva pentru o experienta mai luxoasa). Este destul de departe de Bucuresti, dar este de aproximativ 2,5 ore de Timisoara, asa ca e bine daca acesta este unul dintre locurile din itinerariul tau de iarna in Romania.

Alte statiuni termale cunoscute sunt situate in Baile Felix aproape de Oradea (care are aeroport) si la aproximativ 2,5 ore de Cluj-Napoca, precum si Vatra Dornei din Bucovina care gazduieste partii de schi precum si izvoare minerale in jurul carora s-au construit statiuni balneare.

De asemenea, ai la dispozitie si Wellness Sovata unde te poti bucura de un pachet complet de servicii wellness si unde te vei relaxa in ape cu numeroase proprietati vindecatoare sau recuperatorii.

Un Tur al orasului Bucuresti

Vara, imi place sa ma plimb fara rost pe strazile din orase necunoscute, sa gasesc arta stradala la care sa ma uit, cladiri superbe si cafenele in care sa-mi odihnesc picioarele. Dar iarna? Iarna merg al fel de mult. Din fericire, Bucurestiul are o multime de tururi tematice care se desfasoara chiar si in timpul iernii, asa ca poti alege cel mai bun tur pentru interesele tale, ne spune un turist strain.

Fie ca esti curios de curiozitatea de turul de istorie intunecata a Bucurestiului , fascinat de o incursiune in trecut cu un tur de istorie comunista , daca vrei sa ratacesti  prin arta stradala si baruri sau vrei sa te incalzesti in stil romanesc intr-un tur cu bere artizanala — exista o optiune pentru tine si te va tine de cald si in miscare cu scop chiar si in timpul iernii.

Relaxeaza-te intr-o mina de sare sau langa un lac

Minele de sare sunt uimitoare si, daca nu ai mai fost niciodata intr-una pana acum, pregateste-te pentru un rasfat: esti pe cale sa respiri ca si cum nu ai mai respirat pana acum. La categoria lacuri recomandam Sovata si resorturile sale, iar aici poti vedea mai multe obiective turistice Sovata.

A fi intr-o pestera de sare, practic, dreneaza nasul infundat, permitandu-ti sa respiri ca si cum ai fi din nou un copil. Iar in Romania iarna, unde smogul poate fi intr-adevar sacaitor in zilele de iarna, o mina de sare este antidotul perfect pentru nasul infundat si sinusurile blocate. Cea mai mare salina din toata Europa , Salina Slanic Prahova, se afla nu prea departe de Bucuresti, asa ca o poti vizita cu usurinta intr-o excursie de o zi . Daca intentionati sa va indreptati spre Cluj-Napoca, in nordul Transilvaniei, in calatoria dvs., Salina Turda este, de asemenea, o alegere excelenta si o excursie usoara de o zi din Cluj.