Cum să te parfumezi corect

Zafaran

Cum să te parfumezi corect

  • dca
  • 21 septembrie 2021
  • 0 comments

Desigur, dacă vrei să miroși bine, nu trebuie să îți golești complet sticla de parfum. Pentru a folosi parfumul cât mai mult timp posibil, tipul de aplicare este crucial. În mod ideal, trebuie să pulverizezi parfumul preferat pe păr și îmbrăcăminte, dacă sunt parfumuri obișnuite de pe rafturile magazinelor de cartier. Parfumurile se mențin cel mai mult aici.

Când vine vorba de parfumurile arăbești, se dezvoltă o notă deosebit de personală asupra pielii. Conținutul ridicat de ulei natural, înseamnă arome care se mențin mult timp. Aplicând un strop de parfum arăbesc pe încheietura mâinii și la baza urechii, vei mirosi bine toată ziua.

Un număr nemăsurat de materiale cunoscute de designerul de parfumuri, împreună cu imaginația și cunoștințele sale, sunt transformate în nenumărate combinații parfumate. Nasul unui designer de parfumuri este nu numai sensibil, ci și experimentat, astfel încât să poată identifica, compara, doza zeci de materii prime pentru a face parfumuri arăbești. Mai întâi lucrează în biroul său, departe de laboratoare și sticle de uleiuri esențiale. El trebuie să traducă dorința clientului în limba parfumului și trebuie să vadă ce materii prime pot da o impresie similară.

Materii prime pentru parfumuri arăbești

Parfumul se evaporă în timp, compoziția sa se deschide treptat. Pentru a te bucura de procesul lung și schimbător de evaporare a parfumului pe piele, se utilizează trei tipuri de materii prime: materii prime care se evaporă rapid, precum bergamotă, lămâie, lavandă, componente care durează puțin mai mult pe piele, și acestea sunt în principal componente florale și în cele din urmă componentele care se evaporă lent: lemn de santal, paciuli, mosc, vanilie, chihlimbar. Indiferent de durabilitatea lor, toate componentele pot fi resimțite imediat ce le-ai pus pe mână. În timp, componentele sau notele de parfum dispar: începând de la cele mai scurte note înalte până la bază, cele mai durabile.

Cum se utilizează parfumul corect?

Parfumul este aplicat pe pielea curată și uscată în locurile în care se simte pulsul și în care pielea este mai caldă, ceea ce ajută parfumul să se deschidă cu toată plinătatea sa. Acestea sunt locurile din spatele urechilor, în partea de jos a gâtului, pe interiorul coatelor și sub genunchi, pe încheietura mâinii deasupra palmelor și sub piept. De asemenea, poți pulveriza parfumul în fața ta și apoi poți trece prin norul parfumat. Parfumul rămâne pe păr mult timp, dar ai grijă, deoarece uleiul esențial îl poate îngrășa. Nu parfuma hainele, deoarece parfumul se deschide cel mai bine numai în timpul unei reacții chimice cu pielea. Când aplici parfumul, nu freca locul unde l-ai pus, deoarece îi vei perturba structura.

Nu este absolut obligatoriu să pui parfum în toate locurile de mai sus, mai ales dacă este un parfum arăbesc. Trebuie să fii mai atent cu mirosurile orientale, ascuțite și puternice. Mirosurile ușor florale, apoase și verzi pot fi aplicate mai intens. Ziua și seara își dictează, de asemenea, condițiile lor: o concentrare mai ușoară a mirosului este utilizată în timpul zilei. Pe vreme mai rece, parfumul durează de obicei mai mult, iar toamna și iarna, de obicei cele mai apreciate sunt parfumurile arăbești de toamnă și de iarnă.