Confortul si moda ochelarilor

Confortul si moda ochelarilor

Se intampla deseori ca ochelarii sa fie incomozi in spatele urechilor, sa alunece de nas sau poate chiar sa stea stramb. Exista un anumit tip de rame, foarte confortabile si de care, cu siguranta nu se va lipsi nimeni. Pentru a alege tipul de rame potrivite, o vizita la optica medicala va rezolva toate problemele. Cu putina abilitate si instrumentele potrivite, va stii cu siguranta ce rame se potrivesc in functie de personalitatea si forma fetei.

Vremurile in care ochelarii erau un rau necesar pentru a compensa vederea slaba au disparut de mult. Tipul de rame Silhouette sunt mult mai mult decat un instrument estetic. Ramele Silhouette sunt un accesoriu de inalta calitate care subliniaza stilul personal si ajuta in aparitia unei experiente vizuale perfecte. In acelasi timp, ochelarii pentru femei si barbati de la producatorul austriac de ochelari premium Silhouette se caracterizeaza prin usurinta lor de neegalat si potrivirea optima. Acest lucru asigura confort maxim, vizibilitate excelenta si un aspect frumos.

Este destul de normal ca ochelarii sa devina putin inconfortabili in timp si sa nu se potriveasca. Uzura zilnica, de exemplu, poate schimba latimea ochelarilor foarte repede. De multe ori ochelarii aluneca chiar si cu cea mai mica miscare. Efectele ochelarilor necorespunzatori nu trebuie subestimate. Impingerea constanta a ochelarilor este enervanta, mai ales de durerea din spatele urechilor si durerea tamplelor. Ochelarii necorespunzatori adesea nu isi pot indeplini sarcina principala reala, si anume asigurarea unei calitati vizuale optime. Nu ajuta ca rezistenta corectiva a lentilelor sa fie adaptata optim.

Ramele Silhouette au foarte multe avantaje:

  1. Nu pun presiune asupra tamplelor.
  2. Nu se simte o greutate semnificativa sau inconfortabila pe nas.
  3. Ramele se aseaza orizontal pe nas si nu atarna pe o parte.
  4. Ramele nu vor aluneca la inclinarea capului.

Se asigura ca ochelarii se potrivesc bine atunci când sunt cumparati. Modificarile din zona nazala sunt dificil de implementat, in special cand vine vorba de ramele din plastic. Ramele metalice, pe de alta parte, au de obicei pernite interschimbabile, a caror pozitie si forma pot fi utilizate pentru ajustarea ochelarilor. Practic, se aplica urmatoarele: ramele ar trebui sa se termine cu marginea superioara sub sprancene si deasupra pliului ochilor. Deci nu restrictioneaza campul vizual. Proportiile echilibrate sunt asigurate daca rama ochelarilor nu este semnificativ mai lata decat fata si se poate vedea prin lentile cat mai central posibil. Desigur, exista o anumita marja de manevra cu aceste reguli generale, care depinde de forma ochelarilor, de corectarea vederii necesara si de utilizarea ochelarilor. Pentru sportivi, cerintele sunt putin mai mari. La urma urmei, ochelarii nu trebuie sa alunece sau sa se piarda in ciuda miscarilor rapide si a transpiratiei. De exemplu, se pot adapta ochelarii cu huse speciale din silicon, care ajuta la prevenirea alunecarii ochelarilor.

Daca ochelarii sunt slabiti si aluneca adesea, problema este cu latimea ochelarilor. Cel mai bun mod de a remedia acest lucru este de a ajusta ochelarii la o optica medicala.