Ce presupune tratamentul pentru parodontoza si cand ai nevoie de el?

tratament parodontoza

Ce presupune tratamentul pentru parodontoza si cand ai nevoie de el?

Parodontoza este una dintre cele mai grave boli ale danturii, deoarece poate duce chiar la pierderea dintilor, dar nu multe persoane stiu acest lucru.

Bacteriile care raman in cavitatea bucala formeaza o placa bacteriana care poate determina aparitia infectiilor si, odata cu trecerea timpului, deteriorarea structurii oaselor dentare si a tesuturilor care sustin dintii.

Parodontoza este o boala care apare frecvent la adulti, dar nu este exclus sa se instaleze si la tineri, principala cauza a afectiunii fiind o igiena orala necorespunzatoare. Folosind o periuta de dinti obisnuita, nu vei putea sa cureti fiecare colt al danturii. De aceea, este recomandat sa utilizezi, pe langa periuta, ata dentara si apa de gura.

Cauzele care pot contribui la aparitia bolii parodontale:

– existenta unor afectiuni cronice (diabet, boli cardiovasculare si pulmonare etc.);

– carii netratate sau lucrari dentare care nu au fost realizate corect;

– fumatul;

– spatiile interdentare.

Cand ar trebui sa apelezi la un tratament pentru parodontoza?

Debutul acestei boli este greu de sesizat, deoarece simptomele nu sunt foarte deranjante, motiv pentru care este indicat sa te prezinti frecvent la o clinica stomatologica cu prestigiu, asa cum este www.dentalexcellence.ro, pentru a avea garantia ca ai o dantura sanatoasa.

Boala parodontala se agraveaza odata cu trecerea timpului si se poate manifesta prin urmatoarele simptome:

  • sangerare gingivala, mai ales in timpul periajului dentar;
  • inflamarea gingiilor;
  • respiratie urat mirositoare;
  • dureri in timpul procesului de masticatie;
  • mobilitate dentara;
  • infectii sau abcese la nivelul danturii;
  • disconfort atunci cand consumi alimente sau bauturi foarte reci sau foarte calde.

Ce presupune un tratament pentru parodontoza?

Exista mai multe metode prin care medicul poate trata aceasta boala, in functie de stadiul in care a ajuns ea. In cazul in care afectiunea se afla inca la inceput si se manifesta prin inflamatia gingiei, specialistul va efectua un tratament pentru parodontoza simplu, bazat doar pe sedinte de igienizare profesionala.

Totodata, medicul stomatolog iti va oferi sfaturi utile cu privire la igienizarea corecta a dintilor acasa, astfel incat sa nu te mai confrunti cu aceasta problema.

Daca boala parodontala a ajuns intr-un stadiu mai avansat, iar zona dintre dinte si gingie este inflamata, atunci specialistul va administra un tratament pentru parodontoza complex. Medicul va trebui sa indeparteze tesutul osos perimat de sub gingie, o interventie numita chiuretaj in camp deschis. Cu ajutorul unui instrument special, el va curata tesutul deteriorat si va spala bine zona cu substante antiseptice pentru a fi sigur ca au fost eliminate toate bacteriile. Nu-ti face griji! Interventia va fi efectuata sub efectul anesteziei, asa ca nu vei simti durere.

Cel mai grav stadiu al bolii parodontale este cel in care dintii incep sa se miste. In acest caz, medicul va efectua o igienizare profesionala si va indeparta tot tesutul perimat, iar apoi va administra substante de tip antibiotic, pentru a-i oferi organismului tau ajutorul de care are nevoie pentru a lupta impotriva agentilor externi.

Beneficiaza acum de cel mai bun tratament pentru parodontoza!

In cazul in care te confrunti cu unul sau mai multe dintre simptomele mentionate mai sus, trebuie sa ajungi cat mai curand la o clinica stomatologica cu experienta. Medicii specialisti vor folosi o aparatura de ultima generatie si iti vor oferi un tratament eficient!