Ce laptop sa cumpar pentru programare?

Ce laptop sa cumpar pentru programare?

Programarea este foarte amuzanta si va puteti bucura de ea daca aveti un PC de programare bun. In aceasta sectiune, vom explora factorii de care trebuie sa tineti cont inainte de a cumpara un laptop de programare. La dab-it.ro veti gasi cu siguranta la cele mai bune preturi calculatoare si laptopuri de programare.

Ce factori sunt importanti pentru un laptop de programare?

Deoarece programarea este o nisa larga, ar trebui sa optati pentru un laptop bine specializat si capabil sa suporte codarea in cat mai multe limbaje si platforme. Unii oameni cred ca este nevoie de laptopuri foarte puternice pentru codare. Ei bine, acest lucru nu este cazul. Ar trebui sa tineti cont de urmatoarele puncte atunci cand cumparati un laptop pentru programare.

  • Optati pentru Core i5 sau i7
  • Optati pentru 8GB de RAM sau chiar mai mult
  • Selectati un laptop cu o dimensiune minima de 14 inci

RAM

In ceea ce priveste memoria RAM, nu alegeti un laptop cu mai putin de 8 GB de RAM. Daca aveti un laptop cu 6GB de RAM, acesta poate satisface cerintele studentilor si ale programelor usoare. Dar un laptop cu 4GB de RAM pentru programare este un mare NU. Cu 8 GB de RAM, aveti suficient spatiu pentru a codifica fara probleme.

Deoarece sistemul de operare si procesele din fundal ocupa mai putin de 3 GB de memorie RAM, iar restul de 5 GB este suficient pentru mediul de dezvoltare si alte aplicatii. Acest lucru este suficient pentru orice software de programare standard, dar, mai ales atunci cand dezvoltati programe complexe si este posibil sa aveti nevoie de mai multa memorie, cautati un laptop de programare de 16 GB.

Calitatea ecranului

Calitatea ecranului este importanta pentru graficieni. Nu trebuie sa faci nimic cu calitatea ecranului ca atare, dar intotdeauna trebuie sa ai un ecran bun pentru binele ochilor tai. Deoarece programatorii trebuie sa foloseasca laptopurile ore intregi pe zi, un ecran prost va face procesul de programare obositor si dificil.

Placa grafica

Din nou, placa grafica este necesara pentru gameri, deci nu este necesar sa aveti o placa grafica puternica intr-un laptop de programare. O placa grafica integrata va satisface cerintele voastre. Dar daca va ocupati de dezvoltarea 3D, o grafica buna ar trebui sa fie, de asemenea, o preocupare pentru voi.

Tastatura si touchpad

Un programator are nevoie de o tastatura buna si confortabila pe un laptop pentru programare, deoarece programatorii nu au timp sa se ingrijoreze de greselile de scriere. In cazul in care un laptop este prevazut cu un touchpad bun, acest lucru este interesant, dar nu ar trebui sa fie o preocupare in sine, deoarece trebuie sa folositi un mouse pentru dezvoltare.

Gama de preturi / buget

Va recomandam sa cumparati un laptop de clasa medie pentru programare. Pentru ca nu ar trebui sa platiti prea mult pentru un laptop pentru programare, deoarece un laptop din gama medie poate satisface aproape toate cerintele voastre. Daca sunteti student, puteti opta, de asemenea, pentru laptopuri de buget. Daca sunteti de acord cu laptopurile scumpe, acestea sunt bune din punct de vedere al performantei dar si al calitatii.