Specificatiile noului Volvo XC90

noul model xc90 de la volvo

Specificatiile noului Volvo XC90

Volvo XC90 este un SUV premium cunoscut pentru combinatia sa de lux, siguranta si performanta. Noua generatie Volvo XC90 continua aceasta traditie, aducand imbunatatiri semnificative in materie de tehnologie, confort si eficienta. Sa exploram in detaliu specificatiile acestui model remarcabil.

Design exterior si dimensiuni

Volvo XC90 se remarca printr-un design scandinav elegant si minimalist, cu linii curate si detalii sofisticate. Grila frontala impunatoare, farurile LED in forma de „T” (Thor’s Hammer) si jantele de aliaj usor de mari dimensiuni contribuie la aspectul sau impunator si modern. XC90 ofera un spatiu interior generos, avand o lungime de aproximativ 4,95 metri, o latime de 2,01 metri si o inaltime de 1,77 metri. Ampatamentul de 2,98 metri asigura un spatiu amplu pentru pasageri si bagaje.

Performante si motorizare

Volvo XC90 este disponibil cu o gama variata de motorizari, inclusiv motoare pe benzina, diesel si hibride. Cele mai populare versiuni includ:

  • B5 AWD Mild Hybrid: Un motor diesel de 2.0 litri, cu 235 cai putere si un cuplu de 480 Nm, asistat de un sistem mild hybrid pentru eficienta sporita.
  • B6 AWD Mild Hybrid: Un motor pe benzina de 2.0 litri, cu 300 cai putere si un cuplu de 420 Nm, de asemenea asistat de un sistem mild hybrid.
  • T8 Twin Engine Plug-in Hybrid: O combinatie de motor pe benzina de 2.0 litri si motor electric, oferind o putere combinata de 390 cai putere si un cuplu de 640 Nm, cu o autonomie electrica de pana la 50 de kilometri. Toate versiunile sunt echipate cu tractiune integrala (AWD), asigurand aderenta optima si stabilitate pe diverse tipuri de teren. XC90 dispune de o transmisie automata cu opt trepte, care ofera schimbari de viteza liniare si eficiente.

Pretul la modelul Volvo XC90 este foarte avantajos  raportat la calitatea produsului.

Interior si confort

Interiorul noului XC90 este finisat cu materiale de inalta calitate, cum ar fi pielea fina, lemnul si aluminiu, creand o atmosfera luxoasa si confortabila. Modelul este echipat cu sistemul de infotainment Sensus, care include un ecran tactil de 9 inci, compatibilitate Apple CarPlay si Android Auto, navigatie avansata si conectivitate Bluetooth. XC90 ofera scaune ergonomice, reglabile electric, cu functii de incalzire, ventilatie si masaj, asigurand confort maxim pentru toti pasagerii. SUV-ul poate acomoda pana la sapte pasageri, cu un spatiu de incarcare flexibil datorita scaunelor rabatabile din a doua si a treia rand.

Tehnologie si siguranta

XC90 este dotat cu cele mai avansate sisteme de siguranta si asistenta la conducere, inclusiv Pilot Assist (asistenta semi-autonoma), City Safety (sistem de evitarea coliziunilor), detectarea pietonilor si animalelor mari, asistenta la pastrarea benzii de rulare si monitorizare a unghiului mort. Modelul ofera multiple porturi USB, hotspot Wi-Fi integrat si actualizari over-the-air (OTA) pentru a mentine software-ul vehiculului mereu actualizat. Volvo XC90 este echipat cu o structura robusta si sisteme de siguranta pasiva, cum ar fi airbagurile multiple si controlul electronic al stabilitatii, care asigura protectia maxima pentru toti ocupantii.

Performante dinamice si confort de rulare

XC90 dispune de o suspensie pneumatica ajustabila, care asigura o calatorie lina si confortabila, indiferent de conditiile de drum. Sistemul Drive Mode Selector permite soferului sa aleaga intre diverse moduri de conducere, cum ar fi Comfort, Eco, Dynamic si Off-road, adaptand performantele vehiculului la preferintele si conditiile de drum. Poti vedea detalii pe Aliat Volvo Targu Mures.

Sustenabilitate si eficienta

Modelele hibrid si plug-in hybrid contribuie la reducerea emisiilor de CO2 si la economisirea combustibilului, evidentiind angajamentul Volvo fata de sustenabilitate. Volvo utilizeaza materiale reciclate si sustenabile in constructia vehiculelor sale, subliniind angajamentul marcii pentru protejarea mediului.

Noul Volvo XC90 redefineste standardele in segmentul SUV-urilor premium, combinand luxul, tehnologia de ultima generatie si siguranta scandinava intr-un pachet elegant si performant. Cu motorizari eficiente, un interior rafinat si o gama completa de sisteme de siguranta si asistenta, XC90 ofera o experienta de conducere superioara si responsabila, fiind alegerea ideala pentru cei care cauta excelenta in toate aspectele unui vehicul.