Lalele de Ziua Indragostitilor? O idee excelenta!

Lalele de Ziua Indragostitilor? O idee excelenta!

Semnificatia fiecarei flori in parte este clara. Dar ce vor spune lalelele? Daca sunt florile pe care ai ales sa le daruiesti de Ziua Indragostitilor, atunci afla ce inseamna ele si cum sa le alegi.

Eleganta si sublima, laleaua este o floare apreciata de foarte multe persoane. Este folosita pentru realizarea de buchete si aranjamente florale, precum acest minunat Buchet din 15 Lalele Alb-Roz-Mov. Acest buchet este disponibil la okflora.ro si poate fi expediat in toata tara.

Laleaua este a treia cea mai populara floare din lume. Exista in diferite culori si are multe semnificatii.

Laleaua exista de secole, dar cultivarea sa a luat amploare in anii 1600. La acea vreme, pretul bulbilor sai devenise atat de exorbitant incat a generat numeroase cazuri de furt de flori. Laleaua se afla inclusiv la originea primei prabusiri de bursa din lume!

Laleaua este o planta ornamentala de o frumusete legendara. Exista in mai multe soiuri si fiecare specie ofera flori de o culoare si forma exceptionale.

Etimologic, numele lalelei provine de la termenul turcesc „tülbend” care inseamna „planta-turban”. Fiind cea mai frumoasa si eleganta floare din gradina, este adesea asociata cu dragostea. Intr-adevar, reprezinta dragostea perfecta si de durata intre doi indragostiti sau intre membrii unei familii. Dar laleaua poate evoca si dragostea uitata sau neglijata.

Datorita elegantei si trecutului sau, simbolizeaza si regalitatea, abundenta sau chiar prosperitatea. Cu inflorirea sa abundenta primavara, laleaua este sinonima cu un nou inceput sau fertilitate, fiind astfel ideala pentru Ziua Indragostitilor.

Cu paleta sa larga de nuante, semnificatia lalelei poate varia in functie de culoarea acesteia. Ca si trandafirul rosu, laleaua rosie este un simbol al pasiunii si al iubirii intense. Este floarea de oferit atunci cand vrei sa faci o declaratie de dragoste. Laleaua alba, pe de alta parte, reprezinta iubirea puternica, sincera, dar inteleapta.

Cand se imbraca in roz, floarea dezvaluie o dragoste ce creste zi de zi, un sentiment pur si fragil. Laleaua colorata sau pestrita, in schimb, reprezinta dragostea nebuna. Este o adevarata floare a seductiei, deoarece farmeca prin nuanta sa originala. Daca oferi cuiva o lalea pestrita, este un mod de a-i spune ca iubesti la nebunie.

Laleaua neagra simbolizeaza iubirea eterna si infinita.

Dar laleaua galbena? Este un adevarat simbol al indoielii si ingrijorarii. A oferi un buchet de lalele galbene persoanei iubite inseamna a-ti dezvalui preocuparea cu privire la viitorul relatiei tale. In cele din urma, laleaua violet reprezinta un sentiment puternic si nobil. Este floarea ideala de nunta.

O combinatie perfecta pentru Ziua Indragostitilor este, asadar, roz, alb si violet. Alege buchetul de la okflora.ro pentru a-ti exprima dragostea fata de jumatatea ta, sub toate formele ei!