Ce tipuri de plante sa pui in dormitorul tau ?

Ce tipuri de plante sa pui in dormitorul tau ?

Sunt spectaculoase, infrumuseteaza locuinta si au darul de a-ti crea o stare de bine ori de cate ori le vezi. Florile ocupa un loc de cinste in apartamentul tau si iti doresti sa te inconjori de verdeata chiar si atunci cand dormi. Insa, nu orice tip de plante se potrivesc intr-un dormitor deoarece multe dintre ele pot sa fie toxice si daunatoare pentru sanatatea ta.

Alegerea plantelor potrivite pentru un ghiveci flori poate sa faca diferenta si sa iti ofere un somn linistit in timpul noptii.

Tipuri de plante pe care le poti folosi in dormitor

De exemplu, leandrul, o planta frumoasa si colorata care ar completa perfect dormitorul tau nu este potrivit nici pe departe intrucat este cunoscuta ca fiind cea mai toxica planta pentru oameni. De asemenea, crinul, desi este o floare frumoasa nu poate sa fie amplasat mai ales in dormitorul copiilor sau in orice colt al casei daca ai animale de companie.

madira.ro foto

Plantele cele mai recomandate pentru a fi asezate intr-un ghiveci flori sunt cele care au capacitatea de a produce oxigen si in timpul noptii purifica aerul inlaturand toxinele. Pare imposibil avand in vedere ca plantele consuma dioxid de carbon si elibereaza oxigen in timpul zilei in timpul procesului de fotosinteza. Noaptea, cele mai multe plante respira consumand oxigen si eliberand dioxid de carbon. Este adevarat ca cele mai multe plante creeaza un astfel de proces insa nu toate. In special suculentele precum cele din familia Crassulaceae pot sa purifice aerul oferindu-ti o stare de liniste si un somn mult mai odihnitor.

Inainte de a amplasa orice tip de plante in casa, este bine sa te informezi in ceea ce priveste nivelul de toxicitate pe care il au. Mai ales daca tii la animalul tau de companie. Dar totusi, exista cateva plante care pot sa fie amplasate si sa fie in siguranta si micul blanos precum palmierul Areca, feriga de camera, gerbera, planta eterna sau limba soacrei.

Aceste plante enumerate, sunt foarte frumoase si iti vor completa camera prin culorile lor deosebite. Un ghiveci flori sau chiar mai multe care combina astfel de plante poate sa fie benefic pentru somnul tau.

Plantele cu rol benefic iti vor schimba total experienta in dormitor

Probabil te gandesti ca plante precum limba soacrei nu prea au ce cauta intr-un dormitor insa, aceasta are rolul de a oxigena incaperea in timpul noptii si este si rezistenta. In plus, astfel de plante care adora sa nu stea in bataia directa a luminii soarelui si au capacitatea de a oxigena incaperea pot sa fie amplasate intr-un ghiveci flori. Poti chiar sa creezi aranjamente florale care au aceleasi caracteristici in ceea ce priveste ingrijirea astfel incat sa poti crea un stil original.

Plantele pot sa fie foarte benefice pentru starea ta de sanatate dar si pentru incaperea in care sunt amplasate. Pot sa creeze un ambient placut si primitor in orice casa. Iar daca tii cont de aceste cateva recomandari pe care ti le-am oferit atunci fiecare ghiveci flori poate sa devina o sursa foarte buna de oxigenare a incaperii.

Impreuna cu aceste plante alege un ghiveci flori care sa iti completeze design-ul dormitorului si vei vedea ca atunci cand exista armonie si somnul tau va fi mai linistit.