Întrebările tale despre funerarii și răspunsuri

Întrebările tale despre funerarii și răspunsuri

Întrebările tale despre funerarii și răspunsuri

Știm cu toții că înmormântările pot fi destul de emoționale. Pe lângă îndurerarea pentru persoana care a murit, poate fi dificil să știi cum să te comporti, ce să îmbraci și ce să spui, în special față de familia imediată.

Cine poate merge la înmormântare?

Cu excepția cazului în care o familie solicită în mod special un serviciu privat, nu trebuie să fiți invitat personal. Deci, dacă ați cunoscut decedatul, sunteți binevenit să participați la slujbă.

Dacă familia a spus că dorește un serviciu privat, va trebui să participați la mormânt sau la comemorarea incinerării în altă perioadă pentru a vă lua la revedere. În multe cazuri, va exista un serviciu de familie mai mic, urmat de servicii funerare suceava deschise la care oricine poate participa.

Pot merge copiii la o înmormântare?

Răspunsul scurt este „da”, deși este întotdeauna cel mai bine dacă știu la ce să se aștepte și sunt pregătiți emoțional. Poate fi foarte incomod și supărător pentru un tânăr să vadă un sicriu sau alți adulți plângând. Ar putea fi o idee bună să le așezați și să explicați exact ce se va întâmpla în prealabil, astfel încât să poată face o alegere dacă doresc în continuare să vină.

Copiii foarte mici pot deveni agitați și perturbați, de asemenea, dacă serviciul este îndelungat, așa că, cu excepția cazului în care familia a spus în mod explicit că sunt fericiți să fie acolo, ar putea fi mai bine să cereți ajutorul firmelor de servicii funerare să aibă grijă de ei în timp ce mergeți.

Ce ar trebui să port la înmormântare?

În mod tradițional, desigur, familiile și prietenii ar purta negru, dar în ultimii ani acest lucru s-a schimbat. În zilele noastre, bărbații vor purta deseori un costum închis la culoare cu cravată neagră, în timp ce femeile poartă în general rochii inteligente.

Cel mai bine este să vă consultați invitația sau persoana care organizează înmormântarea. Uneori se va sugera ca toată lumea să poarte haine colorate pentru a sărbători viața cuiva, mai ales la slujbele de pomenire. Dar, cu excepția cazului în care au spus acest lucru în mod specific, cel mai bine este să presupunem „întunecat și inteligent”. Bisericile și cimitirele pot fi locuri foarte reci și în lunile de iarnă, așa că înfășurați-vă cu căldură.

Unde ar trebui să stau în timpul slujbei de înmormântare?

Acest lucru poate fi destul de dificil de judecat. Pe de o parte, partea din față a bisericii sau crematoriu trebuie lăsate pentru familie și prieteni apropiați. Pe de altă parte, dacă stai în spate și au probleme de auz este posibil să nu fie în măsură să audă citirile. Dacă nu sunteți o rudă apropiată, atunci cel mai bine este să încercați să stați în mijlocul sau în spatele bisericii.