Faza strategica : alegerea cuvintelor cheie

Faza strategica : alegerea cuvintelor cheie
Aceasta faza este cruciala; orice activitate SEO este lipsita de sens daca nu se face mai intai o analiza precisa a cuvintelor cheie care urmeaza sa fie alese pentru campania proprie.
Pentru o activitate SEO de succes, este recomandabil sa selectati cuvinte cheie care sa nu fie prea generice, deoarece altfel ar fi foarte dificil, si in unele cazuri imposibil, sa obtineti rezultate bune in timp util din cauza competitivitatii ridicate.
Dar nici prea specifice, deoarece daca sunt slab cautate, nu vor genera trafic catre site! In alegerea cuvintelor-cheie se aplica teoria „Long Tail” a lui C. Anderson, conform careia produsele de nisa vor avea sanse mult mai mari de rentabilitate: este deci bine sa se ia in considerare cuvinte-cheie formate din una/doua chei si cu un volum mare de cautari, dar este de asemenea esential sa se aleaga cuvinte-cheie formate din mai multe cuvinte cu un volum mai mic.
Un bun grup de cuvinte cheie este cel care contine un echilibru corect intre cuvinte de nisa si cuvinte generice, intre cuvinte tranzactionale, informative si de navigare.
Pentru a aplica aceasta teorie din perspectiva SEO, este preferabil sa alegeti cuvinte cheie cu o rata de conversie mai mare si o concurenta scazuta, mai degraba decat cuvinte cheie cu o concurenta ridicata si o rata de conversie scazuta).
Citeste:Importanța cuvintelor cheie în optimizarea seo
Doriti sa gasiti cuvintele cheie potrivite pentru a ajunge la publicul vostru?
- SEO si marketingul de continut: daca nu-l indexezi, continutul nu exista!
- SEO fara continut este inutil, iar continutul fara SEO este invizibil!
- Advertoriale seo
Este clar ca continutul si SEO sunt doua elemente indispensabile si strans legate intre ele pentru a aduce utilizatori interesati pe site-ul vostru.
„Continutul este rege”, o expresie pe care cu siguranta ati mai auzit-o, dar chiar si un continut excelent, daca nu este optimizat astfel incat Google sa il recompenseze in rezultatele cautarilor, nu va aduce niciun beneficiu masurabil. Vezi aici detalii.
Fara un continut interesant care sa atraga atentia publicului, este inutil sa incepi o astfel de afacere. Crearea unui continut textual si vizual valoros, care sa atraga atentia si sa fie atractiv, este o conditie necesara, dar nu si suficienta pentru a avea succes.
Trebuie sa creezi continut conform regulilor de SEO copywriting si sa il distribui in locurile unde se aduna publicul tau: in motoarele de cautare (Google, Bing, Yahoo!) care aduc cele mai multe vizite, in social media (Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest etc.), pe forumuri si in toate locurile unde se aduna potentialii tai clienti.
Nu numai atat, trebuie sa va asigurati ca continutul vostru este accesibil de pe toate dispozitivele (PC, smartphone sau tableta) si trebuie sa gasiti intervalul orar potrivit pentru a-l publica: in acest fel, difuzarea continutului vostru va fi cat mai eficienta.
SEO este fundamental pentru orice afacere, dar este ideal mai ales pentru companiile mici, bloggeri si start-up-uri care nu au bugete mari, dar care isi propun sa obtina rezultate semnificative si de durata. Investitiile necesare pentru a dezvolta si implementa o strategie SEO buna sunt printre cele care genereaza cel mai mare ROI (Return on Investment) in timp.