Cum să alegeți aerul condiționat potrivit pentru casa dvs.

Cum să alegeți aerul condiționat potrivit pentru casa dvs.

Cum să alegeți aerul condiționat potrivit pentru casa dvs.

Câte camere doriți să vă răcoriți – Alegerea unei unități pentru răcirea unei singure camere este relativ simplă, totuși, dacă doriți să răcoriți mai multe camere, acest lucru necesită o analiză mai aprofundată. Ferestrele sau sistemele split sunt o alegere bună pentru răcirea unei singure camere. Cu toate acestea, dacă doriți să răcoriți camere suplimentare la proprietatea dvs., service aer conditioant craiova va recomandă să luați în considerare un sistem multipartit sau un sistem de aer condiționat prin conducte, dacă aveți nevoie de răcire întreagă.

Dimensiunea și aspectul camerei – Este important să alegeți un aparat de aer condiționat cu puterea sau capacitatea de răcire corectă (de obicei măsurată în kilowați) pentru spațiu. Selectarea unei unități de aer condiționat care are capacitatea greșită pentru dimensiunea camerei nu numai că are ca rezultat o performanță slabă, ci și creșterea consumului de energie și a costurilor de operare. De asemenea, poate reduce durata de viață a sistemului.

Lumina naturală, izolația, înălțimea tavanului și tipul acoperișului, toate vor juca un rol în determinarea capacității corecte pentru aparatul de aer condiționat. Deoarece toate locuințele vor diferi, cel mai bine este să aveți un antreprenor sau un instalator calificat care să vă informeze ce tip de unitate și dimensiune vor fi cele mai potrivite pentru nevoile dvs. de proprietăți.

Eficiență energetică – Unitățile cu eficiență ridicată pot costa mai mult să cumpere inițial, dar pot plăti cu ușurință singuri în câțiva ani prin costuri de funcționare mai mici.

Eficiența energetică a aparatelor de aer condiționat vândute în Australia este clasificată după un sistem de etichetare cu stele energetice *. Cu cât sunt mai multe stele pe etichetă, cu atât este mai eficientă unitatea (vă rugăm să rețineți că majoritatea sistemelor de canalizare nu afișează rating). Eticheta oferă, de asemenea, o estimare a consumului anual de energie electrică.

Fiabilitate – Fiabilitatea este un aspect cheie atunci când alegeți un aparat de aer condiționat. Ca și în cazul celor mai scumpe aparate, merită să rămâneți cu un brand bine stabilit, să căutați perioade lungi de garanție și companiile care au reputația unui serviciu post-vânzare bun. Aparatele care un sunt foarte fiabile de obicei necesită de un service aer conditionat, iar asta ar însemna costuri mai ridicate de mentenanță.

Design – Luați în considerare spațiul de care aveți nevoie pentru aparatul de aer condiționat ales și dacă acesta va fi potrivit pentru zonă.