Copilul cu cele mai multe jucării câștigă cu adevărat?

Copilul cu cele mai multe jucării câștigă cu adevărat?

După ce am participat la mai multe petreceri aniversare recente pentru copii mici, am fost uimit de cantitatea de jucării pe care un copil le-ar putea primi doar pentru că împlinește încă un an. Mi-a amintit de o conversație pe care am avut-o de Crăciun cu o fetiță de 8 ani. Când am întrebat-o ce vrea de Crăciun anul acesta, ea mi-a răspuns: Nu știu, am de toate, doar surprinde-mă! Am fost complet uluit.

 

Nu m-am gândit niciodată prea mult până acum, dar acest lucru m-a făcut să cred că are nevoie un copil de toate aceste jucării pentru a fi împlinite? Și poate fi bun să ai prea multe jucării? Nu mă înțelege greșit. Ador petrecerile de ziua de naștere și cred că ar trebui sărbătorite indiferent de vârsta unei persoane.

 

Am început să mă întreb dacă există efecte secundare ale prea multor jucării în afară de cea evidentă a prea multă dezordine din casă? Am început să mă uit în el și am constatat că are câteva efecte secundare. Veți găsi că prea multe jucării:

 

Scurtează atenția, creativitatea și imaginația

 

Dacă priviți copiii mici într-o cameră plină de jucării, aceștia vor trece în mod natural de la o jucărie la alta explorând ceea ce fiecare jucărie are de oferit. Dacă sunt disponibile prea multe jucării pentru a le explora, le poate diminua entuziasmul și poate reduce șansele ca, de fapt, să-și ia timp să se joace cu orice jucărie. Când se întâmplă acest lucru, le scade creativitatea, imaginația sau abilitățile observaționale.

 

Dacă observați că copilul dvs. sare de la o jucărie la alta, vă recomandăm să limitați numărul de jucării disponibile pentru a vă juca. În acest fel își pot acorda toată atenția asupra câtorva jucării diferite, astfel încât să nu fie distrase cu ușurință.

 

Îndepărtează Specialitatea

 

Când un copil știe că are mult mai multe jucării disponibile cu care să se joace sau că mama și tata le vor cumpăra orice vor, nu este nevoie să aibă grijă de nicio jucărie anume. Așteptările copilului au devenit mai mari decât aprecierea lor.

 

În copilărie, ți-ai dorit sau ai dorit vreodată o jucărie pe care știai că părinții tăi nu și-o permit, sau poate că a trebuit să economisești proprii bani pentru a o obține? Amintiți-vă cât de încântat și mândru ați fost când ați obținut în cele din urmă ceea ce v-ați dorit. S-ar putea să nu fi fost nici măcar un obiect important, dar tu te-ai ocupat de el. Este posibil ca unii dintre voi să fi păstrat chiar și astăzi câteva jucării speciale din copilărie. Câte jucării speciale va păstra copilul tău?

 

Copleșește și excită un copil

 

Un studiu finanțat de guvernul SUA privind efectul copiilor cu prea multe jucării a spus că copiii pot fi copleșiți și supra-stimulați și apoi nu se pot concentra pe un singur lucru suficient de mult timp pentru a învăța din el. De asemenea, prea multe jucării înseamnă că nu își folosesc imaginația atunci când se joacă. Ceea ce îmi spune asta este că, având prea multe jucării, limităm capacitatea lor de a învăța să se concentreze sau să termine ceea ce au început. Și le limităm imaginația oferind jucării care fac totul pentru ei. Cred că o mare greșeală pe care o fac oamenii atunci când cumpără jucării pentru copii mici, este că primesc jucării care pot face mult atunci când ar putea alege jucării cu care copiii pot face mult.

 

Nu suficient joc

 

Studiile arată, de asemenea, că atunci când unui copil i se oferă un obiect nou, acesta trece prin două etape, prima este explorarea, iar a doua este jocul. Când se află în prima etapă de explorare, un copil se întreabă ce face acest obiect? În timpul celei de-a doua etape a jocului, copilul își dă seama ce poate face cu asta? Când au prea multe jucării noi, își iau mult mai mult timp explorând ceea ce face obiectul și ocupă foarte puțin timp jucându-se cu el.

 

Îi face pe copii plictisiți și plângători

 

De obicei, nu credem că, având prea multe jucării, copiii noștri ar fi plictisiți și plângători. Cel mai probabil credem că opusul este adevărat, că au nevoie de mai multe jucării pentru a le oferi mai mult de făcut, astfel încât să nu se plictisească. Cu toate acestea, studiile au concluzionat că copiii se plictisesc și se plâng ușor având prea multe jucării, deoarece sunt supraîncărcați și supra-stimulați. Unii copii vor arunca jucăriile și uneori le vor sparge intenționat sau vor fi agresivi în utilizarea lor. Acest lucru se întoarce la lipsa aprecierii sau respectului pentru obiect sau pentru cine i l-a dat. Nu există niciun motiv pentru a avea grijă de jucărie; întrucât mai au multe.

 

Nu la fel de inventiv

 

Un copil cu prea multe jucării nu va învăța cum să-și folosească imaginația sau creativitatea. S-a făcut un studiu special în care au scos toate jucăriile de la un grup de copii timp de trei luni pentru a observa ce se va întâmpla. Nu este surprinzător că acești copii au inventat jocuri și și-au folosit imaginația pentru a se juca. Au transformat scaunele și mesele în corturi, case și și-au inventat propriile jocuri. Au fost ingenioși să folosească ceea ce trebuiau să se distreze. Acest studiu arată că un copil nu trebuie să fie inventiv atunci când are o mulțime de jucării.

 

Prea mult depozit de deșeuri

 

Nu în ultimul rând, gândiți-vă la cantitatea de jucării pe care le are un singur copil și înmulțiți-le cu milioane de alți copii care au la fel de mulți și întrebați-vă, unde vor ajunge toate acele jucării? Ai primit-o, în gropile de gunoi ale națiunii noastre. Dacă sunteți îngrijorat de mediul nostru, veți dori să vă învățați copiii prin exemplu, iar limitarea jucăriilor din plastic este o modalitate excelentă de a-i învăța.

 

Am auzit că se spune că copiii care își pot folosi imaginația și creativitatea în joc tind să fie mai siguri emoțional. Noi, ca mame, facem tot ce putem și dorim ca copiii noștri să fie în siguranță emoțională. Deși uneori este greu să spui nu unei jucării noi, poate fi unul dintre cele mai bune lucruri pe care le facem pentru copiii noștri.