Ce inseamna designul web in 2021?

Ce inseamna designul web in 2021?

In primul rand, se pot observa evolutii care dateaza de la adaptarea mobila din ultimii ani. Paginile web trebuie sa devina si mai eficiente si mai usor de utilizat, pentru a concura pe piata online dificila, indiferent daca vizualizati continutul de pe un computer, tableta sau smartphone. Proiectele voluminoase si usor supraincarcate din anii 2000 au fost de mult un lucru din trecut; ochiul uman s-a saturat. Noua maxima necesita concentrarea asupra esentialului. Usurinta de utilizare, deci usurinta paginilor web, ramane la moda si in 2021. Factorul decisiv pentru aceasta tendinta este designul receptiv, foarte important pentru piata mobila, care evidentiaza flexibilitatea tehnica in functie de dispozitivul utilizat. de catre utilizator.

Proiectare cu motive sociale si ecologice

Din ce in ce mai mult, acest fapt ofera companiilor posibilitatea de a se conecta cu clientii sau utilizatorii intr-un mod mai intens si mai profund. Pandemia de coronavirus a evidentiat necesitatea si importanta participarii active pe World Wide Web, atat pe social media, cat si prin crearea propriului site. Sustenabilitatea sau angajamentul social nu mai sunt simple note secundare si castiga din ce in ce mai multa influenta asupra designului web decat acum cativa ani. Fotografiile, videoclipurile, vizualizarile sau simularile pozitionate clar sunt la fel de la moda ca un design concret, direct legat de angajamentul companiei sau al managerului site-ului web.

Defilare infinita / defilare lunga si efectul de paralaxa

Tendinta dispozitivelor mobile influenteaza din ce in ce mai mult continutul web. In acest context, una dintre cele mai importante evolutii este trecerea de la clic la defilare. In esenta, site-ul „defilare” este o cunostinta veche, dar concepte de proiectare precum defilarea infinita si efectul de paralaxa continua sa fie foarte populare si vor ramane in voga si in 2021.

Efect paralela

Defilarea Parallax nu este, de asemenea, nimic nou printre tendintele de design web, dar va continua sa fie importanta. Efectul de paralaxa in miscare a fost folosit de cativa ani ca o componenta de baza a site-urilor moderne. Rezultatul este un efect de perceptie a profunzimii, deoarece nivelurile individuale ale site-ului se misca diferit. In cel mai bun caz, pe langa efectul miscarii, site-ul are si elemente care incurajeaza vizitatorii sa ia o anumita actiune. Defilarea in paralel poate fi, prin urmare, combinata in mod optim cu povestirea interactiva. De exemplu, pagina „Every Last Drop” ilustreaza foarte clar aceasta tendinta.

Experienta personalizata a utilizatorului

Prezentarea continutului web conform tintei este unul dintre principiile de baza ale designului web modern. In special in comertul electronic, selectarea continutului si prezentarea acestora ar trebui sa fie orientate catre nevoile potentialilor clienti. In timp ce pana acum accentul a fost pus pe grupuri abstracte de oameni, in 2021 accentul va continua sa fie pe experienta de utilizare a individului unic. O tendinta de design web in 2021 va fi site-ul web personalizat, in care vizitatorii vor vedea continut care se potriveste cu obiceiurile lor de utilizare. Baza de date pentru o interfata de utilizator personalizata este furnizata de instrumente de analiza web, cum ar fi Google Analytics sau Matomo, care ofera furnizorilor de continut o imagine completa a modului in care utilizatorii de retea interactioneaza cu continutul web.